Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından “Gastronomi Paneli” düzenlendi.
Nevşehir Meslek Yüksekokulu Kazakistan Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zeynep Aslan, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tahsin Aktaş, Nevşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersan Kabalcı, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Oturum başkanlığını Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Lütfi BUYRUK’un yaptığı panelde Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. İbrahim İLHAN “Gastronomi Turizmi”, Yrd.Doç.Dr. Mehmet KARAASLAN ”Kapadokya Bölgesi Yemek Kültürü” ve Nevşehir Dedeman Otelinden Sous Şef Ahmet ALAY “ Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk Mutfağı” konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Panel, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
- Asuman Kerkez ile Bulgurun Hikayesine Işık Tutuyoruz..
- Gastronomi Söyleşileri
- Katmere Dair Her Şey ve Beyran Epistemolojisi Workshop
- Gastronomide Yeni Trendler Etkinliği
- "Şef Olmanın Yolculuğu" Söyleşisi
- Trend Pastalar Workshop Etkinliği
- Sushi Workshop Etkinliği
- "Anadolu’nun Mirası Soframda" Yarışması Hakkında Duyuru
- Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK)
- Chef Mehmet Butcher ile Söyleşi ve Workshop
- Yemek Stilistliği Workshop
- Gaziantep Mutfağı Workshop
- Doubletree by Hilton Genel Müdürü Ahmet SEZİCİ ile Söyleşi
- Akdeniz Mutfağı ve Modern Türk Mutfağı Workshop
- Pizza ve Hamur İşleri Workshop