Baklavanın büyüleyici dünyasına adım atmaya hazır mısınız? 15-22 Nisan Turizm Haftası'nda Baklavanın Türk Turizmindeki Yeri ve Kültürel Sürdürülebilirlik Açısından Önemi kapsamında A’dan Z’ye baklavaya dair her şeyin konuşulacağı, ustasından püf noktalarının öğrenileceği bu eşsiz etkinliğe seni de bekliyoruz! Baklavacı Hacıbaba’nın 5. Kuşak baklavacısı Gazi Giray Nusret AYDIN, deneyimlerini, geleneksel tarifleri ve ustalık sırlarını bizimle paylaşacak. Bu eğitimde baklava hamurunun hazırlanması, malzeme seçiminin önemi, iç dolgunun hazırlanması, kesme, pişirme, şerbetleme ve sunuma dair her şeyi detaylarıyla öğretilecektir. Bilgiyle bu lezzet yolculuğuna sen de katıl, geleneksel Gaziantep baklavasını ustasından öğren!
Tarih: 16 Nisan 2025
Saat: 13.00
Yer: Turizm Fakültesi, Workshop Alanı
- Sarf Malzeme ve Araç-Gereç Ücretleri Değişikliği Hakkında Bilgilendirme
- Turizm Haftası Kapsamında Baklava Workshop'u Düzenlenecektir
- Ateş ve Tat: Gurme Lezzetler Workshop'u
- Artizan Çikolata Eğitimi Düzenlenecektir
- Denizden Sofraya Workshop Etkinliği
- Barış Keskin ile Mutfak Söyleşisi ve Şefin Tabağı Workshop'u Düzenlenecektir
- Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Semineri Düzenlenecektir
- Gingerbread House Etkinliği Düzenlenecektir
- Etlerin Marinasyonu ve Sunumu Workshopu
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerine Yönelik Katlı Pasta Etkinliği