...

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Aday Öğrenci

2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılında Fakültemize AYT 2025 sınavı sonucu ile kayıt yaptıracak "Aday Öğrencilerine" Duyuru

1. Program Hakkında Genel Bilgi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, teorik eğitimin yanı sıra ağırlıklı olarak uygulamalı derslerden oluşmaktadır. Öğrencilerimiz, sektörde ihtiyaç duyulan becerileri kazanabilmek için eğitim süresince profesyonel mutfak ortamında çalışmaktadır. Eğitim faaliyetlerimiz Damat Ferit Paşa Kampüsü’nde Turizm Fakültesi bünyesinde yürütülmektedir.Ders içeriklerine Eğitim Kataloğu “ https://ubys.nevsehir.edu.tr/AIS/OutcomeBasedLearning/Home/Index” linki üzerinden ulaşabilirsiniz.
2. Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı
Bölümümüzde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulaması bulunmaktadır.
3.  Sarf Malzeme ve Araç-Gereç Ücretleri
2021 yılı itibari ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzundan yönlendirilme ile aday öğrenci sayfamızda yer alan koşul ve şartlarda belirtildiği üzere, "Bu programa kaydolan öğrencilerden her eğitim-öğretim yılında, ders uygulamalarında kullanılmak üzere sarf malzeme ve araç-gereç gideri alınır." ifadesi kapsamında, 2025-2026 Eğitim Öğretim Dönemi itibariyle Sarf Malzeme ve Araç-Gereç Ücreti 25.07.2025 tarihli 2025.21.141 sayılı  Üniversite Yönetim Kurulu kararınca  Güz Dönemi için 2500 TL, Bahar Dönemi için 2500 TL olarak belirlenmiştir.
4. Staj Uygulaması
Öğrencilerimiz, sektörde deneyim kazanmaları amacıyla belirlenen dönemlerde zorunlu staj yapmakla yükümlüdür. Staj ile ilgili bilgilere https://tf.nevsehir.edu.tr/tr/staj-yonergesi linkinde yer alan Staj Yönergesinden ulaşabilirsiniz.
5. Mutfak Kıyafet ve Donanım Standartları
Gastronomi eğitimi, profesyonellik ve hijyen gerektirir. Bu nedenle öğrencilerimizin derslerde kullanacakları özel mutfak kıyafetleri ve donanımı edinmeleri zorunludur. Renk ve model standartları fakültemiz tarafından belirlenmiştir.Zorunlu Kıyafet ve Donanım Özellikleri:Şef Ceketi: Kruvaze, beyaz renk, gabardin kumaş, siyah biyeli. Sol göğüste “Turizm Fakültesi” amblemi ve öğrencinin adı-soyadı; sağ üst kolda Türk Bayrağı, sol üst kolda tadım kaşığı cebi.Mutfak Önlüğü: Siyah renk, boyundan geçmeli, belden bağlamalı,Bandana: %100 pamuk olmalı,Mutfak Terliği/ Ayakkabısı: Beyaz, kaydırmaz taban, ortopedik ve çelik burun.Bıçak Takımı: Şef bıçağı ve küçük kesme bıçağı (1’er adet).Torşon: %100 pamuktan oluşan kumaştan 2 adet
Not: Kıyafet ve donanımın temini öğrenciye aittir ve eğitim süresince kullanılması mecburidir.
6. Düzen ve Disiplin
Profesyonel mutfak ortamında çalışmanın gerektirdiği tüm hijyen, güvenlik ve disiplin kurallarına öğrencilerimizin kesinlikle uyması zorunludur.
7. Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânları
Öğrencilerimiz, üniversite bünyesinde çeşitli birimlerde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışma imkânına sahiptir. Bu uygulama, öğrencilerimizin hem gelir elde etmelerine hem de iş deneyimi kazanmalarına katkıda bulunur. Detaylı bilgi ve güncel duyurular için fakülte ve bölümün web sitelerini ziyaret edebilirsiniz:https://tf.nevsehir.edu.tr/https://gastronomi.nevsehir.edu.tr/