...

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı TURAK Tarafından Akredite Edildi
28/04/2025

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından turizm alanında yetkilendirilen tek akreditasyon kuruluşu olan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından 16-18 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen değerlendirme sürecini başarıyla tamamladı.

Yapılan incelemeler sonucunda, Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı 2026 yılına kadar “Ara Ziyaret” statüsüyle akredite edildi. Akreditasyon belgeleri, TURAK Temsilcisi Prof. Dr. Şafak Ünüvar tarafından NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e takdim edildi.

“Uzun Soluklu Bir Çalışmanın Ürünü”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları programın akreditasyon sürecinin başarıyla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Şahin Perçin, bu başarının uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı. Perçin “Akreditasyonla birlikte eğitim kalitemiz tescillenmiş oldu. Fakültemiz, çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışıyla turizm sektörüne nitelikli yöneticiler ve şefler yetiştirmeyi, araştırmalar yaparak bilgi üretimine katkı sağlamayı ve toplumsal gelişime destek olmayı hedefleyen misyonunu başarıyla sürdürüyor. Öğrencilerimizin yüksek puanlarla tercih ettiği, mezunlarımızın sektörde öncelikli olarak tercih edildiği bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ederim” dedi.