Baklava Workshop Etkinliği Yoğun İlgi Gördü!
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından, 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında düzenlenen Baklava Workshop etkinliği büyük ilgi gördü.
Etkinlikte, “Baklavanın Türk Turizmindeki Yeri ve Kültürel Mirasın Sürdürülebilirliği Açısından Önemi” başlığı altında, Türk mutfağının dünyaca tanınan değerlerinden biri olan baklava, hem teorik hem de uygulamalı olarak ele alındı.
Katılımcılar, 5. kuşak baklavacı Gazi Giray Nusret Aydın rehberliğinde, baklavanın tarihçesinden üretim sürecine, geleneksel tariflerinden coğrafi işaretlenmesine kadar pek çok konuda bilgi edinme fırsatı buldu. Aynı zamanda uygulamalı kısımda, ustalığın inceliklerine tanıklık ederek eşsiz lezzetlerin nasıl hazırlandığını yerinde gözlemlediler.
Etkinlik sonunda Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından, geleneksel Türk tatlısının tanıtımına ve kültürel mirasın aktarımına sunduğu katkılardan dolayı Gazi Giray Nusret Aydın’a teşekkür plaketi takdim edildi.
Katkılarından dolayı değerli şefimize teşekkür eder, bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız.
Kültürel mirasımızın yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına düzenlenen bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyoruz.
- Ünlü Şef Mehmet Gök, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Öğrencilerle Buluştu
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı TURAK Tarafından Akredite Edildi
- Turizm Haftası kapsamında düzenlenen Baklava Workshop etkinliği düzenlendi
- NEVÜ Turizm Fakültesi Tarafından Profesyonel Bıçak Eğitimi Semineri Düzenlendi
- Artizan Çikolata Eğitimi Yapıldı
- Yaratıcı Et Ürünleri Workshopu Düzenlenmiştir.
- Denizden Sofraya Workshop Etkinliği Düzenlendi
- Barış Keskin ile Mutfak Söyleşisi ve Şefin Tabağı Workshop Gerçekleştirildi
- Doç. Dr. Emrah KESKİN Kariyer Günleri Etkinliğine Katıldı
- Doç. Dr. Emrah KESKİN Kahramanmaraş İli Turizm Çalıştayı'na Katıldı