Nevşehir Mutfağının İncileri Mutfağımızda Öğrencilerimiz ile Birlikte Yapıldı
17/07/2023
Türk Mutfağı Haftası olması dolayısıyla Nevşehir mutfağının incileri mutfağımızda öğrencilerimiz ile birlikte yapıldı. Bölgeye has ve coğrafi işaretli ürünler kullanılarak hazırlanan yemekler ( Tandır çorbası, Kuru etli ağpakla, Yogurt soslu Dıvıl, Kaymaklı Çiğleme, Köftür kavurma) ile birlikte öğrencilerimize sürdürülebilir gastronomi ve Türk mutfağının gelecek nesillere orijinal tarifleriyle birlikte aktarılmasının öneminin üzerinde duruldu. Öğr. Gör. Kader Parlak ve Öğr Gör Durmuş Ali Aydemir hocalarımızın önderliğinde
Nevşehir patatesi, kaymağı, köftür gibi yiyecekleri ile hazırlanan yemeklerin yani sıra Avanos ilçesine özel çömlek kullanılarak Kuru etli ağpakla hazırlandı ve yöresel lezzetler farklı bölgelerden üniversitemizde eğitim görmeye gelen öğrencilerimize tanıtıldı.
HABERLER
- Hint Mutfağı Workshopu Düzenlendi
- Nevşehir Mutfağının İncileri Mutfağımızda Öğrencilerimiz ile Birlikte Yapıldı
- Sushi Workshop'u Düzenlendi
- NEVÜ ‘Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta Etkinliğinde
- NEVÜ Mezunu Hasan Biltekin ‘’Şef Olmanın Yolculuğu’’ İsimli Söyleşide NEVÜ’lülerle Buluştu
- NEVÜ’de ‘Gastronomi Şenliği’ Düzenlendi
- NEVÜ’de “Asırlık Tarihlerle Türk Mutfağı” Konulu Panel Düzenlendi
- NEVÜ Gastronomi Öğrencileri “Anadolu’nun Mirası Soframda” Yemek Yarışmasında İkincilik Elde Etti
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik Pasta Workshop’u Düzenlendi
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik Sushi Workshop’u Düzenlendi
- Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik 'Tabak Prezantasyonu’ Workshopu Düzenlendi
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Mustafa Oğuzhan ERCAN GastroAntalya Uluslararası Gastronomi Buluşmasından Ödülle Döndü
- Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Mezun-Öğrenci Buluşması
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Nevşehir Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Öğrencilerini Ağırladı.