Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından, ‘İnoksan ile Bir Aşçının Dünlüğü’ projesi kapsamında ‘Bir Tutam Mutfak, Bir Tutam Hayat’ isimli söyleşi gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezinde, akademik ve idari personel ile öğrencilerin hazır bulunduğu söyleşiye endüstriyel mutfak sektörünün ülkemizden dünyaya açılan öncü şirketi İnoksan, Big Chefs Mutfak Koordinatörü Murat Aslan konuşmacı olarak katıldı.
Meslek hayatında edindiği tecrübeleri ve anılarını öğrenciler ile paylaşan Murat Aslan, öğrenciler için uygulamalı stajın önemine değindi. Aslan, “Eğitim-öğretim gördüğünüz okullarınızda edindiğiniz bilgi ve tecrübelerinizi daha etkin hale getirmek için gerek özel, gerekse kamu sektöründe göreceğiniz stajın sizler için önemi çok büyük. O yüzden staj dönemlerinizi iyi değerlendirmeye ve bir şeyler öğrenmeye büyük gayret gösterin. Ben şahsen bir çok tecrübemi staj dönemimde elde ettim. İyi bir aşçı ve şef olabilmeniz için bu staj dönemleri sizler için büyük bir fırsattır. Diğer taraftan bir aşçının veya şefin olmazsa olmazı tatmaktır. Yaptığınız her şeyi tadın, lezzetine bakın ve tazeliğinden emin olun” diye tavsiyelerde bulundu. Aslan ayrıca söyleşi boyunca öğrencilere öğretici sorular yönelterek doğru cevabı verenlere sürpriz hediyeler dağıttı.
Gastronomi, Aşçılık ve Turizm Bölümlerindeki öğrencileri bilgilendirmeyi amaçlayan söyleşi, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nilüfer Şahin Perçin, katılımlarından dolayı Murat Aslan’a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.
- Hint Mutfağı Workshopu Düzenlendi
- Nevşehir Mutfağının İncileri Mutfağımızda Öğrencilerimiz ile Birlikte Yapıldı
- Sushi Workshop'u Düzenlendi
- NEVÜ ‘Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta Etkinliğinde
- NEVÜ Mezunu Hasan Biltekin ‘’Şef Olmanın Yolculuğu’’ İsimli Söyleşide NEVÜ’lülerle Buluştu
- NEVÜ’de ‘Gastronomi Şenliği’ Düzenlendi
- NEVÜ’de “Asırlık Tarihlerle Türk Mutfağı” Konulu Panel Düzenlendi
- NEVÜ Gastronomi Öğrencileri “Anadolu’nun Mirası Soframda” Yemek Yarışmasında İkincilik Elde Etti
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik Pasta Workshop’u Düzenlendi
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik Sushi Workshop’u Düzenlendi
- Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik 'Tabak Prezantasyonu’ Workshopu Düzenlendi
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Mustafa Oğuzhan ERCAN GastroAntalya Uluslararası Gastronomi Buluşmasından Ödülle Döndü
- Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Mezun-Öğrenci Buluşması
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Nevşehir Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Öğrencilerini Ağırladı.