Sevgili Öğrencilerimiz,
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından 12-13 Mayıs 2022 tarihinde “Anadolu’nun Mirası Soframda” temasıyla yarışma yapılacaktır. Yarışma Anadolu mutfak kültürünü yaşatmak ve sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla yöreye ait, unutulmuş veya artık çok fazla kullanılmayan ancak kendine has özellikleri olan en az iki çeşit gıda kaynağı kullanılarak ana yemek ve tatlı hazırlama teması ile gerçekleştirilecektir.
Katılmak isteyen öğrenciler her grup 2 kişi olacak şekilde 05.04.2022 tarihine kadar aşağıda belirtilen şartları sağlayacak ana yemek veya tatlı önerileriyle Arş. Gör. Firdevs Yönet EREN’e başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapan gruplar 08.04.2022 Cuma günü saat 14.30’da demo çalışması yapacaktır. Yaratıcı, lezzetli ve temaya uygun olan demoyu hazırlayan aday grup ile yarışmaya katılım için başvuru yapılacaktır.
-Yarışmada hazırlanacak olan ana yemek veya tatlı tabağının içerisinde ana ürün olarak herkes tarafından bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş bir gıda maddesi yer alması gerekmektedir.
-Yarışmanın başlıca kurallarına https://anadolumirasi.cumhuriyet.edu.tr/yarisma-hakkinda/ linki üzerinden bakabilirsiniz.
- Belirtilen tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
- Sarf Malzeme ve Araç-Gereç Ücretleri Değişikliği Hakkında Bilgilendirme
- Turizm Haftası Kapsamında Baklava Workshop'u Düzenlenecektir
- Ateş ve Tat: Gurme Lezzetler Workshop'u
- Artizan Çikolata Eğitimi Düzenlenecektir
- Denizden Sofraya Workshop Etkinliği
- Barış Keskin ile Mutfak Söyleşisi ve Şefin Tabağı Workshop'u Düzenlenecektir
- Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Semineri Düzenlenecektir
- Gingerbread House Etkinliği Düzenlenecektir
- Etlerin Marinasyonu ve Sunumu Workshopu
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerine Yönelik Katlı Pasta Etkinliği