Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Kulübü tarafından NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nunda düzenlenen söyleşi programına; NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Söyleşide kendi deneyimlerini ve aşçılık gelişim serüvenini katılımcılarla paylaşan Hasan Biltekin, öğrencilere iyi bir şef olmak için neler yapmaları gerektiğinden ve Türk mutfağındaki gelişim ve yeniliklerden bahsetti. Söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Biltekin, şef adaylarının mesleğe ve iş hayatına dair merak ettiği konulara da açıklık getirdi.
Hasan Biltekin Hakkında
2017-2019 yılları arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü’den mezun olan Hasan Biltekin, öğrencilik dönemi süresince ‘Aşçılık Takım Kaptanlığı’ yaptı ve çeşitli yarışmalara katılarak NEVÜ’yü ve şehri başarıyla temsil etti. Ön lisans eğitimi boyunca Antalya, Alanya, Fethiye, İstanbul ve Gaziantep gibi şehirlerde düzenlenen hem ulusal hem de uluslararası birçok yarışmaya katılan Biltekin, 15’e yakın altın madalyanın sahibi oldu.
Aşçılıkla lise öğreniminde tanışan ve Kapadokya Bölgesi’nin bilinen köklü otellerinden birinde pastacı olarak çalışmaya başlayan Biltekin, Şef Duygu Tuğcu gibi ünlü pastacılardan eğitim aldı. Hem öğrencilik döneminde hem de mezun olduktan sonra bölgenin en iyi otel ve restoranlarında çalışan ve çeşitli workshoplar veren Biltekin, Nevşehir Belediye Spor Kulübü’nde aşçıbaşı olarak çalıştı.
Eğitim-öğretim dönemi boyunca elde ettiği başarısını MasterChef Türkiye programında sürdüren Biltekin, Masterchef Türkiye 2021 sezon ikincisi oldu.
- Hint Mutfağı Workshopu Düzenlendi
- Nevşehir Mutfağının İncileri Mutfağımızda Öğrencilerimiz ile Birlikte Yapıldı
- Sushi Workshop'u Düzenlendi
- NEVÜ ‘Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta Etkinliğinde
- NEVÜ Mezunu Hasan Biltekin ‘’Şef Olmanın Yolculuğu’’ İsimli Söyleşide NEVÜ’lülerle Buluştu
- NEVÜ’de ‘Gastronomi Şenliği’ Düzenlendi
- NEVÜ’de “Asırlık Tarihlerle Türk Mutfağı” Konulu Panel Düzenlendi
- NEVÜ Gastronomi Öğrencileri “Anadolu’nun Mirası Soframda” Yemek Yarışmasında İkincilik Elde Etti
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik Pasta Workshop’u Düzenlendi
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik Sushi Workshop’u Düzenlendi
- Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik 'Tabak Prezantasyonu’ Workshopu Düzenlendi
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Mustafa Oğuzhan ERCAN GastroAntalya Uluslararası Gastronomi Buluşmasından Ödülle Döndü
- Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Mezun-Öğrenci Buluşması
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Nevşehir Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Öğrencilerini Ağırladı.